Sessió del Club: “La pell freda”

La pell freda-PortadaUn antic activista republicà irlandès desembarca en una illa suposadament deserta, per recollir dades meteorològiques durant un any . Allà troba un altre home , aparentment boig, que habita un far . Però el major perill seran per a ell unes inquietants bèsties aquàtiques que apareixen a la illa amb les primeres ombres i desapareixen amb l’alba.

Els dos homes s’uneixen per fer front comú i es fortifiquen en el far . A mesura que avança la novel · la, ‘el conflicte real es trasllada de l’exterior a l’interior’.

Les bèsties -els granotots , com els anomena l’home del far – , la seva presència situa el llibre en l’òrbita de la ciència- ficció  , són una representació de ‘ l’animalització ‘ a què se sotmet el nom de l’enemic en un conflicte. I el protagonista es va trobant amb que no pot seguir disparant contra elles perquè comencen a assaltar els dubtes sobre la seva monstruositat .

Per l’escenari de la novel · la l’autor es va inspirar suposadament en una illa fantasma anomenada illa Thompson , situada 150 km al nord-est de l’illa Bouvet ( considerada l’illa més allunyada del món ) .

Albert Sánchez Piñol (1965-)

Nascut a Barcelona, escriptor i antropòleg. La seva obra literària està escrita en català, encara que es pot aconseguir també en altres idiomes (més de 50). És membre del Centre d’Estudis Africans i ha col · laborat en la redacció d’anuaris per enciclopèdies en CD-ROM. No va acabar els seus estudis de Dret, però sí els d’Antropologia per la Universitat de Barcelona.Albert Sanchez Piñol

La seva primera novel · la, “La pell freda”, li ha valgut el reconeixement unànime de públic i crítica, seguint la línia d’autors de la talla de Conrad, Stevenson i Lovecraft. va ser publicada l’any 2002 en català per La Campana i traduïda posteriorment al castellà per Edhasa. Guardonada amb el Premi Ojo Crítico de RNE.

El 2005 va publicar “Pandora al Congo”, basada en la seva experiència a l’Àfrica i després (2008) “Tretze tristos tràngols”.

No obstant això el seu major èxit ha estat “Victus”, publicada al 2012, que ha esdevingut en un fenomen editorial sorprenent a assolir nivells de vendes i de repercussió social notables. És una crònica en primera persona, directa i sorneguera, de la presa de Barcelona el 1714. Sánchez Piñol va escriure aquesta obra en espanyol perquè diu que en català no se’n sortia.

Anuncios

Acerca de Moderador

Moderador del Club de Lectura de Ciencia Ficción Ver todas las entradas de Moderador

Totes les opinions són benvingudes. Deixa aquí el teu comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: